Hogyan mozdulunk innen angliába a két gyerkőccel....egy apuka szemszögéből :)

Családdal angliába

Családdal angliába

Iskoláról bővebben.

2015. április 20. - Malibutomi

Kicsit bővebben leírom az itteni iskolás dolgokat, hátha valakinek segítek ezzel.

Ahogy már korábban írtam a lányokat felvették szerencsénkre a helyi Infant Schoolba. Ez igazából egy három éves átmenet az óvoda és az igazi iskola között. Amolyan előkészítő. A kisebbik a reception classba került, a nagyobbik már rögtön az első osztályba. Ha it végeznek a másodikosok, akkor átkerülnek a Junior Schoolba, ez felel meg leginkább a magyar általánosnak. Az iskolák időrendje össze van hangolva gondolva a többgyermekes szülőkre. Az infant schoolba reggel 8:45-8:55 között van az érkezés, a junior schoolba 9:05-től

Az iskolában mindenki nagyon kedves volt velünk, és bár egy kis városban élünk mégis a lányok második napjára már kerítettek egy magyar tanársagédet, aki ugyan csak aznap, de segített nekik megérteni hogyan mennek a dolgok. A többi napokon a tanárnő a tabletjén lévő fordítóprogrammal kommunikált velük, és bár az első napot végigizgultuk, mindkét lány mosolyogva jött ki a nap végén.

Az iskolai egyenruháknál nem ragaszkodtak az emblémás darabokhoz, de mi azért vettünk egyet-egyet a lányoknak. A többi darab beszerzése gyakorlatilág bármelyik nagy bevásárlóközpontban (Tesco, Marks & Spencer) megoldható nem túl drágán. Az étkezés ingyenes a gyerekeknek, plusz ingyen kapják a book baget, amiben minden nap hazahoznak olvasnivaló rövid könyveket. Ingyen járnak a füzetek is. A mi iskolánkban hetente egyszer az elsősöknek lehetőség van úszásra is, ehhez csak önkéntes hozzájárulásokat kértek, de akinek nem fér bele, az is mehet nyugodtan.

Minden reggel és délután a városka 3 forgalmasabb utcéjén stoptáblás nénik ügyelnek a gyerekek(és szülők) átkelésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladdalangliaba.blog.hu/api/trackback/id/tr897383990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása