Hogyan mozdulunk innen angliába a két gyerkőccel....egy apuka szemszögéből :)

Családdal angliába

Családdal angliába

Berendezkedés, autóvásárlás

2015. április 16. - Malibutomi

Nos hosszú szünet után a folytatás. Végre van net a házban :)

Hogy ott folytassam ahol abbahagytam:

Szerencsésen megérkeztünk angliába, a reptérről taxival mentünk az új otthonunkhoz. A szállítók a dolgainkat már rendben kézbesítették, és szerencsére a maradék megrendelt bútorok is megérkeztek aznap, szóval a megérkezésünk után mindjárt kezdődött is az ágyak összerakása.
A házunk nagyon kellemes helyen van, 5 percre a buszmegálló és a tesco pár perc sétára 3 játszótér, focipálya, és kb 20 perc séta az iskola.

A kezdeti berendezkedés után az első dolgunk az volt hogy autót nézzünk, ez fontos a ház berendezéséhez, és igy kis faluban lakva egyébként sem árt.

Itt kezdtük érezni először hogy nem magyarországon vagyunk. A kereskedésben körülnézve miután szóltunk meléyik autókat néznénk meg, a kezünkbe nyomták a kulcsokat, hogy nézegessük nyugodtan, mindjárt jönnek segíteni. Miután megnézegettük a kocsikat, szívélyesen adtak egy próbarendszámot, aztán integettek ahogy elhajtottunk a kocsival kipróbálni, eszükbe sem jutott hogy velünk jöjjenek.
Végül két napnyi buszozgatás után egy szimpetikus kis ford focust találtunk, szerencsénkre, itt a használtautó árak alacsonyak, ígyaz otthoni autó eladása kb fedezte az itteni árát, és az éves biztosítást, ami lévén most érkezett bonusz nélküliek vagyunk elég magas volt - a moneysupermarket oldal 750£ körüli összeget adott ki, de telefonban már 1150£-ot mondtak, így végül a directline-nál kötöttünk 550£-ért, emiben benne van a korlátlan mérföldes mentés is ha bárhol lerobbannánk.
Miután eldöntöttük hogy elhozzuk a focust jött az újabb meglepetés, mivel csak párszáz fontot tudtunk levenni a kártyánkról egyszerre, az eladó csak annyit mondott, semmi baj, az jó lesz, megírjuk a papírokat, elvihetjük az autót, és ha majd hazaértünk átutaljuk a többit. :)

Hát így lett autónk is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladdalangliaba.blog.hu/api/trackback/id/tr637373204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AggiCo 2015.04.17. 17:10:21

No igen, ez a hozzáállás az, ami miatt elgondolkodom - egyre sűrűbben - hogy hol is akarnám inkább szocializálni a gyereket.

Egyébként már nagyon vártam a jelentkezést, szívesen olvasnék még arról a részéről a történetnek, hogy a feleséged hogyan keresett munkát, és hol és hogyan adódott...

Malibutomi 2015.04.20. 21:11:12

@AggiCo: Ő nemzetközi oktatásban, úgyhogy könnyebb volt a dolog, de nem gondoltuk, hogy pár skype interjú után fel is veszik.
süti beállítások módosítása