Hogyan mozdulunk innen angliába a két gyerkőccel....egy apuka szemszögéből :)

Családdal angliába

Családdal angliába

Ügyintézés (NI number, bank, stb.....)

2015. április 16. - Malibutomi

A ház berendezése mellett nekiugrottunk az ügyintézéseknek is, hogy haladjon minden egyszerre.

A Sky-tól az internetet már ide indulásunk előtt megrendeltük...de majd 3 hétig tartott bekötniük, így az első két hetünk itt offline telt...vagyis mobilnettel.

A páromnak ugye már megvolt az NI száma, nekem kértünk időpontot a jobcenterbe, amit következő hét szerdára meg is kaptunk. Minden nagyon gördülékenyen zajlott, az érkezésünk után pár perccel szólítottak is, pár adatokra vonatkozó kérdés után meg is voltunk, és kaptam egy papírt arról, hogy az NI szám igénylésem elindult. Bár a hölgy azt mondta 2-4 hét az NI szám kiküldése, én végül a következő hét elején meg is kaptam.

Innen az utunk a bankba vezetett, hogy a párom meglévő számlájára engem is felvetessünk. Itt ért az első csalódás, először is a bankban nem volt ott az ügyintéző akihez időpontot foglaltunk, és végül bankban sem a jobcenteres papírt, sem a bérleti szerződést nem fogadták el mint lakcímet igazoló iratot. Azt mondták csak a végleges NI szám igazoló papírt fogadhatják el. Hiába nem is nyitni akartunk számlát csak a párom számlájára felvetetni az én nevem is, nem engedtek ebből. Egy fél nap pocsékba ment.

Ért minket viszont egy kellemes meglepetés! Bár előzetesen azt az információt kaptuk hogy a helyi infant school tele van, végül mégis felvették őket, így nem kell kocsival valamelyik szomszéd városba hordanunk őket. Ráadásként mint kiderült, az étkezések is ingyenesek, ami jelentős anyagi segítség. Vagyis ha pontos akarok lenni az iskolában minden ingyenes, a szülőnek csak az egyenruháról, és esetleg uzsonnáról kell gondoskodnia. A könyvek, tollak, füzetek, mindent az iskola ad.

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladdalangliaba.blog.hu/api/trackback/id/tr727373198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása