Hogyan mozdulunk innen angliába a két gyerkőccel....egy apuka szemszögéből :)

Családdal angliába

Családdal angliába

Pakolás, költözés, intézkedés

2015. március 23. - Malibutomi

Mióta megvan a ház felgyorsultak itthon a dolgok, egyeztettem egy költöztetőcéggel, lefoglaltuk a repülőjegyeket (27-én indul a nagy kaland), gőzerővel folyik a pakolás itthon, és próbálunk nem elfelejteni semmit amire szükségünk lehet :)

A neten sok szállítót találni, mi egy ismerős javaslatára az Árvatranst választottuk. Elég rugalmasak, az előzetes árajánlat később sem változott. A felvétel időpontjáról egy nappal előbb egyeztettek velem, aztán rendben fel is vettek mindent. Kb öt nap és kint le is rakodnak.

Közben kiderült egy érdekes információ, meg is osztom mert közérdekű:
A gyerekek iskolából kimaradását/külföldi iskolakezdését már a nem helyi jegyző felé kell jelenteni, hanem a helyi kormányhivatal felé kell írásban jelezni, és tájékoztatni a körzetes iskolát is (ez utóbbi persze akinek már iskolás a gyermeke természetes).

A repülőjegyeket is alaposan megnézegettük, végül a fapadosok helyett a British Airways mellett döntöttünk több okból is. Náluk nem kell külön fizetni a csomagokért, a 11 év alatti gyerekeknek a bőröndön és kézipoggyászon felül benne van az árban egy autósülés szállítása is. Ez utóbbi nálunk nagy előny, mert így nem kell kint új ülést vennünk, ami ugye nem kis pénz. Mindezekkel együtt már ugyanannyirba vagy kevesebbe is került az út mint egy fapadossal.
No és volt még egy nagy alőny: a lányok első repülőútja, és igy kényelmesen, átszállás és tolongás nélkül utazhatnak, egy pozitív élménnyel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladdalangliaba.blog.hu/api/trackback/id/tr237274919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AggiCo 2015.03.30. 08:48:22

Kíváncsian várom a beszámolót - most már biztosan kint vagytok!
süti beállítások módosítása